RRD Universal Hydrofoil - 1750 nebo 2400?

Který z nich?1750 nebo 2400

Začněte své dobrodružství s foilováním s naším univerzálním foilovým setem, ideálním pro začátečníky i pokročilé. Tento set je skvělý pro všechny, kteří chtějí objevovat svět wingfoilu na nafukovacím či pevném prkně.

Universal Alu foil je přizpůsobený pro začátečníky i pokročilé jezdce díky svým dvěma variantám s hliníkovým stožárem délek 75 cm a 85 cm. Kombinace lehkých a robustních materiálů, včetně karbonového předního křídla a hliníkového stožáru a fuselage, poskytuje výjimečnou kontrolu a efektivní jízdu ve všech podmínkách.

Nový design předního a zadního křídla zlepšuje "pumpování" a carving, což usnadňuje učení a zlepšuje celkový zážitek z jízdy na foilu.

 

Podrobný popisHydrofoil Universal

1750cm² 

Přední křídlo Universal SW plného uhlíkového vlákna je motorem celého systému. Jeho štědré rozpětí a tlustší profil vytváří potřebný vztlak pro foilování při nízké rychlosti desky a pomáhá udržovat stabilitu a kontrolu, jakmile se dostanete do vzduchu! Vaše zatáčky budou snadné a naučíte se pumpovat na klidné vodě nebo v malých vlnách. Zadní křídlo má šířku 52 cm a má záporný úhel dihedralu -26°. Tento skloněný design křídla zlepšuje pumpování a schopnost prořezávání vodou. 

Přední a zadní křídlo spojuje nově navržená, lehká, 76 cm dlouhá, univerzální trupová část. Je možné jej přepracovat po dokoupení WS doplňkového setu též na windsurfingové.

Vrchol toho všeho tvoří nový hliníkový Mast s integrovanou destičkou, který je o 30% tužší a lehčí než předešlé modely. Vybrat si můžete ze dvou velikostí - 75 a 85cm. 

Naše doporučení pro koho je tento set vhodný: Lehký začátečník → šikovný, středně těžký začátečník →  pokročilejší, těžší jezdec, který chce jezdit ve slabém větru.

hydrofoil universal 1750 or 2400 mast 75 or 85 blog

2400cm² 

Velká plocha předního křídla 2400 cm2 a negativní zahnutí zadního křídla pomáhají při pumpování a otočkách. Je možné jej přepracovat po dokoupení WS doplňkového setu též na windsurfingové.

S tímto hydrofoilem jsou jak směrová jízda tak otočky velmi snadnými! Stejně tak to platí pro pumpování na hladké hladině nebo na menších vlnkách. Přední křídlo je motorem celého systému. Je vytvořeno z velmi lehkých, tepelně stabilizovaných polyuretanových (PU) bočnic a 100% karbonovému vnitřku, kterým je to také připojováno k hliníkové fuselage. Křídlo má speciálně tlustší profil a s 82 cm rozpětím vytvoří správný vztlak s pumpováním již při rychlosti prkna 2 m/s! Zadní křídlo má rozpětí 52 cm a má negativní úhel 154°. Tento úhel zlepšuje "pumpovací" schopnosti celého foilu.

Nový SW UNIVERSAL ALU foil je dodáván s destičkou, za kterou je možné foil přidělat k jakémukoliv prknu, které má US box drážky. Tento systém umožňuje přesné natrimování foilu směrem dopředu nebo dozadu na prkně dle toho, k čemu se zrovna používá.

hydrofoil universal 1750 or 2400 rrd top brand

Vybrali jste si?KTERÝ BUDE VÁŠ?

TechnickáSPECIFIKACE

MAST

Nový širší profil a robustnější noha Universal ALU s integrovanou deskou představuje špičkovou kombinaci rychlostního potenciálu a precizního ovládání. Hliníkový plate byla optimalizována pro rozměry a pevně spojena s hliníkovým stožárem pomocí nových šroubů o průměru 8 mm a bočních teleskopických šroubů o průměru 6 mm, čímž bylo dosaženo 100% pevného a stabilního spojení. Tento stožár je o 15 % lehčí a zároveň tužší proti ohybu i torzi oproti svému předchůdci. S maximální tloušťkou 18 mm a pečlivě navrženým profilem, který minimalizuje kroucení, je stožár mimořádně efektivní. Přidali jsme také novou středovou konstrukci vzpěry mezi dvěma šrouby, což zvýšilo boční tuhost. Díky těmto inovacím je stožár nyní vodotěsný a připraven na všechny výzvy na vodě.

FRONT AND REAR WINGS LAYUP

Univerzální karbonové přední křídlo je speciálně navrženo pro aktivaci letu při nižších rychlostech. Jeho větší tloušťka poskytuje adekvátní vztlak, který usnadňuje vzlet a zajišťuje stabilitu nezbytnou pro osvojení základních manévrů. Zadní křídlo z uhlíkového vlákna s negativní dihedrální geometrií (anhedral) je optimalizováno tak, aby minimalizovalo povrchové turbulence během zatáčení a podporovalo efektivní "pumpování" prkna nohama pro udržení rychlosti. Toto rozvržení křídel přináší hladký a kontrolovaný zážitek z jízdy, což vám umožní rychlejší postup a zlepšení ve vaší foilové technice.

rrd-universal-sw-alu-2400-specs-01-y27

REMOVABLE PLATE CONNECTOR / WING CONNECTION

Nová konstrukce trupu hydrofoilu Universal je zpracována s mimořádně širokou hlavovou částí, která je navržena tak, aby unesla velmi široká křídla s rozpětím až 120 cm a plochou 2500 cm². Tento trup byl kompletně přepracován s cílem dosáhnout maximální lehkosti. Díky nové širší konstrukci ve střední a přední části je trup odolnější proti vyššímu tlaku v ohybu a torznímu tlaku, který na něj působí ze stožáru a předního křídla, což zajišťuje zvýšenou úroveň tuhosti. Výsledkem je konstrukce, která je lehčí a zároveň tužší, což zvyšuje celkovou efektivitu a výkon při jízdě na foilu.

MAST FUSELAGE CONNECTION

New 8mm diameter Torx screws for mast, fuselage and wings has improved connectivity to improve in stiffness and for more user friendly assembly / disassembly. The new 6 mm sideways telescope screws secure the fuselage to the mast and avoid any risk of loss.

No more damaged screw heads and threads!

MAST FUSELAGE CONNECTION

The new mast foot adaptor Y26 design is now wider for improved lateral stiffness, securing a “one welded piece“ feel between fuselage and mast. Hi density Plastic connector/adaptors to avoid oxidation between mast and fuselage connection. 2 x 8mm diameter torx and 2 x 6 mm sideways telescope screws for a reliable, strong and quick connection.

FOIL SET BAG (sold separately)

Our new foil set bag 120 can fit any set and parts of our complete Y26 Hydrofoil collection.

There are velcro attachments that will fit and lock every part inside its padded cover so every component of any size will be secure and not move inside the bag.

Co je součástí sady?Set obsahuje

 

  • +
  • MAST

    UNIVERSAL ALU MAST 75 or 85 WITH PLATE and EVA COVER Y26

  • +
  • FRONT WING

    UNIVERSAL FULL CARBON FRONT WING 98/1750 or 110/2400 with PADDED COVER Y26

  • +
  • REAR WING

    UNIVERSAL FULL CARBON REAR WING 52/373 Y26 with PADDED COVER Y26.

  • +
  • FUSELAGE

    FUSELAGE 76 with EVA COVER Y26

  • +
  • KEY SET

    M8 TORX SCREWS & KEY SET andM6 TELESCOPE SCREWS & KEY SET

rrd-universal-sw-alu-2400-85-SET-y27
rrd-universal-sw-set-of-screws-y27-rrd windsurfing karlin